2009. január 2., péntek

Mikroalgák jótékony hatása betegségek megelőzésében!


"Egy gramm megelőzés felér egy mázsa gyógyszerrel!"

A mikroalgák jótékony hatása betegségek megelőzőésben.

Az alábbiakban egy sor olyan problémát mutatunk be,melyeknek kezelésében a mikroalga sikeresnek bizonyult.A lista természetesen nem teljes és semmi esetre sem azért íródott,hogy emiatt bárki lemondjon az orvosi konzultációról.
Anti-Aging hatás
A mikroalgák csökkentik a korral járó gyulladást okozó cytokin előfordulását.
Allergia
A phycocyaninnak ,ami a spirulina egyik alapanyaga szájon át történő adagolásával csökkenthető a hisztamin szint az allergiás eredetű gyulladásos megbetegedések esetében.A hisztamin egy szöveti hormon ,melyet az egészséges szervezet képes lebontani.A le nem bontott hisztamin panaszokat okoz, úgymint légzési nehézségeket, bőr kipirosodást,csalánkiütéseket,hányingert,hányást,fejfájást és hasmenést.
Gyulladások
A mikroalgák gyulladáscsökkentő hatásúak.Laboratóriumi tesztekkel kimutatták,hogy algaszedés hatására a gyulladásos folyamatok megszüntek, a gyulladásos részek csökkentek.Ezt a mikroalgákban található phycocaninra vezették vissza.Igen látványos eredményt mutat az ízületi fájdalmak csökkentésében a mikroalgák rendszeres fogyasztása.
Immunrendszer
Kísérleti alanyokon vérkép elemzéssel egyértelműen kimutatható volt az immunrendszer erősödése.
Vérrögképződés kialakulásának csökkenése
In vitro kísérlet során a kalciumspirulán heparin-kofaktor II(ez egy antitrombocita) tartalmánál fogva hatékony a vérrögök eloszlatásában.
Baktériumellenes hatás
A spirulina platensis kivonata baktériumellenes tevékenységet mutatott.
Vírusellenes hatás
In vitro kísérlet során a kalciumspirulán visszaszorítja egyes vírusok,mint például a herpesz-simplex és a HIV (AIDS vírus) szaporodását.
Járványügyi kutatások arra a következtetésre jutottak,hogy Afrika egyes részein a spirulina rendszeres fogyasztása csökkenthetné a HIV ferőzések gyakoriságát,illetve a már fertőzött emberek esetében a vírus következményeit.
Vérképző rendszer
Kísérletek során bebizonyosodott,hogy kevésbé sérül a vérképző rendszere azoknak az állatoknak,amelyek spirulina platensist ettek.A Spirulinát sikeresen vetették be a csernobili katasztrófa áldozatai esetében.A kezelt gyerekeknél a naponta adagolt spirulina javította a vérképzést és erősítette az immunrendszert.
Rák
Kísérlet során kimutatták ,hogy a spirulina membrán segítségével egyes tumorsejtek támadását enyhíteni képes.Az eredményekből úgy tűnik,hogy tüdőáttéteket lehet ilymódon csökkenteni.
Érelmeszesedés
Sima véredényizomsejtekkel végzett kutatások során megállapították,hogy a nátriumspirulán megakadályozza a sima véredényizomsejtek burjánzását, ami a betegség kialakulásában döntő szerepet játszik.
Koleszterinszint-csökkenés
A spirulina szedésével a vércukor csökkent a rossz koleszterin csökkent(LDL) és növekedett a jó koleszterin(HDL) szintje.
Terhesség
A mikroalgák segítik a vas jobb felszívódását,és a magasabb hemoglobin szint elérését.
Vesék
A spirulinában lévő phycocyanin gátolja a vesekő képződést.

Nincsenek megjegyzések: