2009. január 6., kedd

Japánok és a bioalgák...Gondolatok...

Tudtad -e, hogy Japánban a legmagasabb az átlagéletkor pedig a nemzet átélt két második világháborús atombombát,elpusztítva emberek százezreit,sugárfertőzötté téve hosszú évtizedekre a túlélők génjeit,hatalmas szörnyűséget művelve a természetben és még sorolhatnám.Történészként sokszor felteszem magamban a kérdést ,miért kellett e szörnyűség,hiszen a háború kimenetele már eldőlt addigra,ennek az erő demonstrációnak semmi értelme nem volt.

A szorgalom az erő és a túlélésben való hit viszont talpra állította a Japán nemzetet és egy eddig még soha nem látott fejlődés vette kezdetét,mely eredményeként a világ vezető hatalmai közé emelte Őket, ezzel kezdetét vette a mai napig is tartó ázsiai növekedés ,mely meggyőződésem szerint még csak az elején tart.
A túlélésben való hit az egészségtudatos táplálkozásban is megmutatkozik. Felismerték a " gyógyító élelmiszerek " jelentőségét,és sikerült a szervezetükből eltüntetni a nyomasztó " feketén sugárzó" múlt nyomait.Gondolnád-e ,hogy az algák képesek a rádióaktív sugárzás hatására meggyengült vörös vértest képződést növelni?Egy Japán évente átlagosan 10 kg algát eszik,és sokáig él........
A tudatosság és fegyelmezettség két fontos eleme a fejlődésnek.Mi európai emberek egy csomó civilizációs manipuláció áldozatai vagyunk, egészségi állapotunk pedig katasztrófális helyzetben van.Stressz,feszültség,türelmetlenség,a külsőségeknek a felszínnek való beteges megfelelési kényszer viselkedésünkben olyan devianciákat okoz,melynek egyenes következménye a testi megbetegedés is.
Igaz a közmondás. Ép testben ép lélek. Ezzel szemben mindennapos a szívinfarktus, a rák, az agyvérzés a magasvérnyomás, a cukorbetegség és még sorolhatnám.
Én úgy gondolom ,hogy ideje lenne egy pillanatra megállni és átgondolni,hogy mi fog történni az elkövetkező pár évben ha ez így folytatódik.Kezdjük előszőr a táplálkozásunk átgondolásával hiszen betegségeink 70%-áért az emésztésünk a felelős.Ha a testünk megkapja azokat a jó minőségű tápanyagokat amikre szüksége van,akkor a vitális állapotunk is javulni fog.A mikroalgák 4000 biológiailag aktív anyagot tartalmaznak,így többszörösen telítetlen omega -3 típusú zsírsavakat,klorofillt, poliszacharidokat,szterineket,vitaminokat,karotinoidokat,enzimeket,ásványi anyagokat stb.Ezek szervezetünkre igen jótékony hatást gyakorolnak,így például a mikroalgák daganatmegelőző, daganatellenes,sugárzás ellen védő,vérzsír és vérnyomás csökkentő, antimikrobális(csíraölő),antivirális,antibaketriális,gyulladáscsökkentő hatással bírnak. További részletek a www.bioalga.hu honlapon.Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések: